Vacature projectmedewerker PILP-NJCM

Vacature bij het PILP-NJCM: projectmedewerker (betaald)

Het Public Interest Litigation Project (PILP) van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) zoekt een jurist voor vier dagen (32 uur) per week

Locatie: Amsterdam.

Duur: jaarcontract (met mogelijkheid van verlenging) met proeftijd van 1 maand.

Salaris: Tussen de € 2.400 en € 2.800 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Wat doet het PILP?

Het PILP is hét initiatief voor strategisch procederen voor mensenrechten in Nederland. Wij brengen coalities van belangengroepen, NGO’s, activisten, wetenschappers en advocaten bijeen om rechtszaken in het algemeen belang te verkennen en, waar dit strategisch blijkt, te voeren. Hierbij werken we onder andere vaak samen met de advocatenkantoren die zijn aangesloten bij Pro Bono Connect.

De zaken waarop we procederen betreffen vaak onderwerpen waarop het NJCM heeft geconstateerd dat beleidsbeïnvloeding niet langer voldoet, maar er is ook ruimte voor onderwerpen die door derden worden aangedragen. We hebben momenteel bijvoorbeeld zaken lopen of in voorbereiding over staatloosheid, etnisch profileren, het recht op water en het recht op privacy.

Dus: het PILP adviseert, smeedt coalities, helpt procedures opzetten en coördineert de uitvoering hiervan. De advocaat van het PILP-NJCM neemt sommige procedures zelf op, andere voert het PILP in co-counsel. Het NJCM is in veel van de zaken mede-eiser.

De functie

We zoeken iemand ter ondersteuning van het PILP-team dat onder andere bestaat uit twee mensenrechtenadvocaten. Je zult ook veel samenwerken met andere NJCM-werknemers en vrijwilligers en je rapporteert aan de litigation director van het NJCM, Jelle Klaas.

De projectmedewerker krijgt met name de regie over twee of meer dossiers.
Nieuwe dossiers help je opbouwen, andere beheer en coördineer je vanaf het punt waarop je ze aantreft. Dit betreft het lezen van juridische stukken, het schrijven van adviezen en (delen van) processtukken en het coördineren en begeleiden van trajecten ter voorbereiding van strategische procedures op deze dossiers. Het laatste houdt bijvoorbeeld in dat je een brainstorm ter verkenning van een onderwerp organiseert en de eventuele coalitie die daaruit ontstaat begeleidt en ondersteunt. Je rapporteert in eerste instantie aan de litigation director, maar werkt samen met het hele NJCM-team, waaronder Pro Bono Connect.

Wie zoeken we?

Voor de functie zoeken we een slimme jurist met minimaal één tot drie jaar relevante werkervaring, een passie voor mensenrechten en bekendheid met organisaties en individuen die voor mensenrechten in Nederland opkomen.

De vereiste kwalificaties zijn:

– aantoonbare affiniteit met mensenrechten in Nederland;

– een afgeronde opleiding Nederlands recht (master);

– uitstekende beheersing van Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk);

– bewezen vaardigheid in het opstellen van (juridische en niet-juridische) teksten;

– goede sociale en communicatieve vaardigheden

 

Het is bovendien een voordeel als je:

– goed overweg kunt met WordPress;

– flexibel bent bij het invullen van de werktijden;

– (actief) NJCM-lid bent;

– bekend bent met de belangengroepen en NGO’s waar we mee samenwerken.

 

Wat bieden we jou?

Een veelzijdige functie in een enthousiast team dat zich begeeft op relatief nieuw terrein in het Nederlandse juridische landschap. Je werkt vier dagen per week en ontvangt – afhankelijk van je ervaring – een maximum salaris van €2.800 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Je gaat bij voorkeur per 1 februari 2020 aan de slag.

Solliciteren

Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk op 2 januari 2020 en o.v.v. ‘Sollicitatie projectmedewerker PILP’ naar Jelle Klaas via contact@pilpnjcm.nl.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+