Vacature project assistent (stage)

Zit je in de masterfase van je rechtenstudie en wil je je inzetten voor de bescherming van mensenrechten in Nederland? Wil je meer weten over strategisch procederen? Heb je zin in een uitdagende stage bij een vernieuwend, juridisch project? Dan is een stage bij het PILP wel iets voor jou!

Wat is het PILP?

Het Public Interest Litigation Project (PILP) is een initiatief van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) dat in mei 2014 van start is gegaan. Met het PILP willen we individuen en minderheden een stem geven en degenen wiens mensenrechten op het spel staan toegang tot het recht verschaffen. Het doel van het project is om structurele maatschappelijke en juridische veranderingen in wetgeving, beleid en praktijk te bewerkstelligen. Dat doen we op verschillende manieren, door belanghebbenden, deskundigen en advocaten bij elkaar te brengen, door onderzoek te verrichten of de media op te zoeken en door te procederen. Het kantoor van het PILP is gevestigd in de Amsterdam Law Hub op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam .

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de projectcoördinator en de projectmedewerkers bij hun werkzaamheden. Zo ga je vaak mee op gesprek met potentiële cliënten, maatschappelijke organisaties en advocatenkantoren, en andere partijen. Ook beheer je de agenda en maak je afspraken.
 • Je verricht kleine juridische onderzoeken voor de mensenrechtendossiers en rechtszaken en zet andere onderzoeken uit en begeleidt deze.
 • Je schrijft stukjes voor de website en social media.
 • Je staat mensen telefonisch te woord en beheert de inbox van het PILP.

Wie zoeken wij?

 • Rechtenstudent (met afgeronde bachelor) met aantoonbare affiniteit met mensenrechten.
 • Beschikbaar voor 3 dagen per week.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Professionele, zelfstandige en flexibele werkhouding.
 • Goede sociale vaardigheden.
 • Ervaring met het beheren van social media en WordPress is een pre.
 • We streven naar het worden van een zo inclusief mogelijke organisatie en willen daarom, onder andere, mensen met een bi-culturele achtergrond uitnodigen om te solliciteren.

Wanneer?

Het PILP is op zoek naar een stagiaire voor een periode van drie maanden. Startdatum in overleg.

Voor deze stage geldt een onkosten- en een reisvergoeding.

Heb je interesse? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar contact@pilpnjcm.nl t.a.v. projectcoördinator mr. Jelle Klaas. Reageren kan tot 31 augustus 2019. Geschikte kandidaten zullen een uitnodiging ontvangen voor een gesprek in de week van 9 september 2019.

Voor vragen zijn wij ook te bereiken op: 020-525 29 66

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+